Idėja savaitgaliui!

Idėja savaitgaliui!

Sveiki atvykę į Klaipėdą – nuostabųjį Lietuvos pajūrį. Kviečiu apsilankyti virtualioje ekskursijoje visus, kurie pasiilgo šio žavingo miesto.

Šokame į keltą (https://www.keltas.lt/  – pažiūrėkite video ir žemėlapį, kad geriau įsijaustumėte į šią jūrinę ekskursiją), kurį per kelias minutes pėsčiomis pasieksime iš senamiesčio (https://www.shutterstock.com/search/klaipeda+old+town). Kirsime Kuršių marias ir atsidursime unikaliame kampelyje – Kuršių Nerijoje (https://www.shutterstock.com/search/the+curonian+spit), kuriame aplankysime Lietuvos jūrų muziejų.

Įdomiausi muziejaus objektai, pasiekiami internetu:

  1. Istorinis video “Nuo forto iki muziejaus” https://www.youtube.com/watch?v=ssiU-I3lYG4&feature=youtu.be
  2. Vaizdinga muziejaus galerija https://muziejus.lt/en/galerija
  3. Virtualios istorinės, informacinės ir tiesiog gražios parodos https://muziejus.lt/lt/virtualios-parodos
  4. Taip pat muziejus turi įspūdingą interaktyvią programėlę, kuri įdomiausiai veikia lankant muziejų gyvai, tačiau nuotoliniu būdu galima ją išbandyti ir bent pasiklausyti jūrinių istorijų, kurias pasakoja kapitonas, jūrininkas ar net laivo žiurkė. Aplankę muziejų gyvai ir sekę pasakotojų keliais, gausite individualią pdf knygą! Telefone GooglePlay ar APPstore parduotuvių paieškos lange įrašykite: Jūrų muziejaus gidas – ir patirkite nuotykius!

Ačiū, kad keliavote kartu!

Bendrabučio auklėtoja Erika Lapajevaitė

***

Ši virtuali ekskursija buvo publikuota ir tarptautinėje eTwinning platformoje, renginyje “Muziejų diena”.



Skip to content