Renginiai 2021-2022 m. m

GEDULO ir VILTIES diena

GEDULO ir VILTIES diena

Kasmet birželio 14-a mūsų šalyje skirta prisiminti ,,juoduosius“ istorijos puslapius, kai 1941 m. birželio viduryje pradėtas masinis gyventojų trėmimas, palietęs daugelį šeimų. Tuo laiku išvežta tūkstančiai niekuo nekaltų žmonių, vieni – į tremtį, kiti – į GULAG‘o stovyklas. Trėmimo neišvengė politikai, visuomenės veikėjai, švietimiečiai ir kt.
Paskutinio skambučio šventė

Paskutinio skambučio šventė

Baigiasi gegužė, baigiasi ir mokslo metai dvyliktokams, kurių šiemet mūsų centre 4 grupės. Vieni šios dienos laukė 12 metų, kiti nori, jog nerūpestingas jaunystės, mokslo, pašėliojimų laikas mokykloje dar tęstųsi. Mūsų institucijoje į PASKUTINIO SKAMBUČIO šventę abiturientai, grupių vadovai, administracija, mokytojai rinkosi susikaupę.
Neringos istorijos ir kultūros keliais

Neringos istorijos ir kultūros keliais

Pagaliau galime džiaugtis įvykusiu projektu ,,Neringos istorijos ir kultūros keliais“, kuris buvo sugalvotas dar pernai. Nors iš ryto mus gąsdino lietus, bet svarbiausia darbus pradėti optimistiškai nusiteikus, o šito mums, 4 mokytojoms ir 14 mokinių, netrūko. Laistomi įsismarkaujančio lietaus pajudėjome Nidos link dairydamiesi per langus į ,,mirusias“ kopas, medžių stagarus, kurie tokie tapo dėl kormoranų kolonijų...
Virtuali pažintis su A. Vienuoliu-Žukausku

Virtuali pažintis su A. Vienuoliu-Žukausku

Šiemet balandžio literatūriniame žemėlapyje ryškėja Anykščių kraštas – minime rašytojo prozininko, dramaturgo, ,,Kaukazo legendų“ ir apsakymo „Paskenduolė“ autoriaus, vaistininko, pirmojo memorialinio muziejaus Lietuvoje – dabartinio Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus Anykščiuose 1927 metais įkūrėjo Antano Vienuolio-Žukausko 140-ąsias gimimo metines.

Pagarba ir Lietuvai, ir Ukrainai

Pirmieji metų mėnesiai mums ne tik metų pradžia, mes minime ir svarbias šaliai datas, o šiomis dienomis kalbame apie NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMĄ. Mūsų centre šiandien per 3, 4 pam. mokiniai žaidė orientacinį žaidimą ,,Nepriklausomybės atkūrimo keliais“ – gavę neįprastas užduotis pagal užuominas nustatytu grafiku ,,surasti“ kabinetus, užėję į juos turėjo atsakyti į mokytojų pateiktas 3 užduotis.

Mokyklinis SUDOKU konkursas

Žodis Sudoku - kilęs iš japonų kalbos, reiškia „vienintelis skaičius“. Pagal susitarimą galvosūkiuose naudojami skaitmenys, tačiau matematiniai ryšiai čia nėra svarbūs, taigi galimi variantai naudojant kitus simbolius, pavyzdžiui, abėcėlės raides ar spalvas. Lietuvoje gan populiarūs šie japoniški skaičių galvosūkiai - Sudoku. Tai - puiki mankšta smegenims, o juos spręsti patartina ir mažiems, ir dideliems.
Skip to content