2022 metų kovo 21-25 dienomis, dvi Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro profesijos mokytojos lankėsi Lenkijoje (Besltogėje) pagal Erasmus+ projektą „Suvirinimo technologijos Europoje“ Nr.: 2019-1-LT01-KA102-060113.

Mokytojų stažuotės metu susipažinta su darbo rinka stebint procesus vienoje pasaulinių aukštos kokybės žemės ūkio ir komunalinės technikos gamybos lyderių įmonėje SaMASZ.

Įgyta patirties vienoje didžiausių rytų Lenkijos transporto įmonių „Multicco group“, kuri naudoja naujausias krovinių paieškos ir transporto valdymo technologijas.

Sudalyvauta šešėliavimo veiklose dvejuose profesinėse mokyklose Zambrow ir Monki miesteliuose. Kompanijų atstovai dalijosi savo bendradarbiavimo su profesinio mokymo įstaigomis gerąja patirtimi. Įmonės reaguodamos į nuolat didėjanti specialistų poreikį darbo rinkoje ir suprasdami sąveikos svarbą, siūlo įvairias galimybes Lenkijos profesinio mokymo įstaigų mokiniams bei plečia bendradarbiavimą tarptautiniu ir europiniu lygmeniu.

Įgyta patirtimi mokytojos pasidalins su vietine ir regionine bendruomene. Pritaikys tai savo pamokose, įspūdžiai iki šiol neblėsta ir tikimės tolimesnio bendradarbiavimo su Lenkijos partnerine įmone „Perfect project“.




Skip to content