Gražų, šiltą ketvirtadienio rytą vieni dvyliktokai skubėjo į centrą, kiti – nuotoliniu būdu jungėsi į besibaigiančias 12 metų mokymosi maratono pamokas.

Vieniems tai – ilgai lauktas džiaugsmas, kitiems – galbūt liūdesys. Džiaugsmas, kad už ilgą žinių kaupimo, ruošimosi gyvenimui laiką jie bus įvertinti Brandos atestatu. Liūdesys – dėl to, jog baigiasi nerūpestingas ankstyvos jaunystės gyvenimas, prasideda rimtas, atsakingas, sunkus suaugusio žmogaus etapas.

Mūsų centre į PASKUTINIO SKAMBUČIO šventę abiturientai, grupių vadovai, administracija, mokytojai jungėsi virtualiai. Renginio skaidrių tekstus įgarsino D. Jodeika ir D. Rupšys, testamentą skaitė M. Kupšytė ir N. Klapatauskis.

Skambėjo sveikinimai, dainos, direktorės pavaduotoja ugdymui S. Skubutienė linkėjo būti turtingais savo mintimis, idėjomis, jausmais, drąsumu; mokėti svajoti, sugebėti atleisti; atkakliai siekti savo tikslo; džiaugtis, mylėti ir būti mylimiems.

Grupių vadovai P. Rameikienė, I. Ambrozaitienė, A. Mikalauskienė ir M. Raminas priminė, kad sėkmė yra svarbus gero gyvenimo pagrindas, kad didelės ir mažos svajonės stumia į priekį, motyvuoja.

Šventė baigėsi, bet prieš akis dar vienas rimtas išbandymas – privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. Tai – labai kietas riešutėlis, todėl kiekvienam dvyliktokui norisi linkėti gero pasiruošimo ir, žinoma, sėkmės…




Skip to content