Laikas eina neklausdamas mūsų skubėti ar lėtinti tempą. Štai jau 30 metų praėjo nuo pačios baisiausios taikiu metu dienos – 1991 m. sausio 13-osios. Tūkstančiai žmonių tada ėjo ginti atkurtos Lietuvos LAISVĖS.

O šiandien mes vėl išgyvename stiprius jausmus, tik dabar dėl savo, artimųjų, draugų, visų pasaulio žmonių sveikatos. Štai tokiu karantino laikotarpiu kiekvienas savo namuose susitelkėme į virtualų būrį paminėti Laisvės gynėjų dienos 30-metį.

Jį pradėjome daina apie laisvę, o paskui renginio vedėjai Deividas Jodeika ir Mantas Vaitkus skaitė skaidrių tekstą apie tų dienų akimirkas, svetimos armijos šarvuočius, V. Landsbergio kreipimąsi į lietuvių tautą, vaikų piešinius prie Seimo barikadų, barikadas Gedimino prospekte, žuvusiuosius ir jų laidotuves, laisvės simbolius… Iš mokinių lūpų nuskambėjo ir direktorės J. Korch sveikinimas. Tų dienų įvykius plačiau nušvietė istorijos mokytoja P. Rameikienė, geografijos mokytoja R. Vasiljeva retrospektyviai apžvelgė kraštotyros būrelio veiklą.

Pagrindinės minėjimo organizatorės – lietuvių k. ir literatūros mokytojos Ilona Ambrozaitienė ir Danguolė Pašiškevičienė –  pasistengė paruošti gražias skaidres, surado filmuką pakviesdamos centro darbuotojus, mokinius SAUSIO 13-osios rytą nušviesti žvakių liepsnelėmis, telefonų žibintuvėlių šviesomis suburiant vieningą bendruomenę: esame kartu, nors ne šalia.



Skip to content