2020 m. gegužės 12 d. Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos 08 S1 ir 09 S1 grupių mokiniai suvirinimo pamokų metu susipažino, kaip Vokietijoje suteikiama Europos suvirintojo kvalifikacija pagal EN ISO 9606-1 standartą.

Vyr. profesijos mokytojas Evaldas Mikalauskas 2019 gruodį pagal mokyklos Erasmus+ projektą  Nr. 2019-1-LT01- KA102-060113 ,,Suvirinimo technologijos Europoje„  lankėsi  Hamburge Vokietijos Suvirinimo Institute GSI SLV Nord ir susipažino su instituto veikla sertifikuojant suvirintojus ir suteikiant jiems Europos suvirintojo kvalifikaciją.

Pamokų metu mokiniai susipažino su metalo apdirbimo specialistų rengimo modeliu Vokietijoje, su suvirinimo mokomaisiais dalykais, moduliais, GSI SLV naudojama suvirinimo įranga, suvirintojų egzaminavimo ir sertifikavimo tvarka,  atliekamais suvirintų siūlių bandymais.

Atsakinėdami į klausimus, mokiniai sužinojo, kokios institucijos vykdo suvirintojų sertifikavimą Europoje ir Lietuvoje, kodėl suvirintojai renkasi tik jam aktualius suvirinimo modulius, kaip suvirintojas  „komplektuoja, kaupia“ savo kvalifikaciją, kodėl Vokietijoje suvirintojų mokymui naudojama skirtingų gamintojų įranga.

Pamoka padėjo mokiniams geriau pasirengti tolimesnei savo, kaip suvirintojo, karjerai  ir integracijai į Europos suvirintojų pasaulį.



Skip to content